Archive for July, 2011

Hoera het is zomer!

None

Jul
03

Wat is het heerlijk dat het weer zomer is. Lekker lang licht en de verwarming al een aantal weken niet meer nodig. Zonder jas naar buiten kunnen. Was het hele jaar maar zo.

En wat ook heel leuk is met dit warme weer zijn kleine meisjes met leuke zomerjurkjes!

Dit is de Farbenmix Elodie. Heb hem iets aangepast. Het bovenlijfje wat verhoogt en de bovenkant van het rokgedeelte wat korter. Ik heb geen elastiek in de uiteinden van de mouwtjes gedaan en gewoon gezoomd. Zo is het lekker luchtig. Het biasband heb ik voor de eerste keer zo vastgestikt. Ik ben erg tevreden met het eindresultaat.

En met het meisje:

De rits zit er alleen niet zo netjes in. Ze kan hem ook aan zonder de rits open te maken, dus de rits word er nog uitgehaald.

Nina 3 jaar!

None

Jul
03

Nina is 3 jaar geworden in april en speciaal voor haar verjaardag heb ik een verjaardagsjurk gemaakt. Ik denk dat ik hier maar een gewoonte van ga maken om voor de meiden iets speciaals te maken voor hun verjaardag.

De stof en het patroon (abacadabra nr 96) heb ik gekocht op het stoffenspektakel. Daar was ik samen met mijn schoonmoeder.

Het is echt een leuk en uitdagend patroon om te maken. Het was een heel gepuzzel om hem in elkaar te zetten. Het eindresultaat is wel een leuke jurk, die Nina graag aan heeft.


Eigenlijk zou ik er ook nog een soort polo shirt bij maken, maar hier was geen tijd meer voor. Nu denk ik dat ik maar wat anders maak van die stof. Ze heeft er meestal een zwart shirt onderaan.

  • Fresh Books
  • Graphic River
  • Theme Forest
  • Woo Themes